Confidenţialitate

Raed Arafat: Nu se ia în calcul în România introducerea vaccinării obligatorii | AUDIO

România nu ia în calcul introducerea vaccinării obligatorii și nici carantinarea persoanelor nevaccinate, a declarat șeful IGSU, Raed Arafat. El spune că măsurile implementate de autoritățile române până acum și-au dovedit eficiența, pentru că numărul cazurilor de îmbolnăviri a început să scadă.

La acest moment nu există astfel de abordare în România. Într-adevăr, Austria și mai sunt și alte țări care discută despre partea de obligativitate și sunt și unele măsuri mai dure care se implementează din partea unor țări, acolo unde acum este o creștere”, a spus Raed Arafat.

Arafat a mai spus că în România, în acest moment cu măsurile implementate, numărul cazurilor a început să scadă. „Sigur că și datorită acestor măsuri. În plus, trebuie să recunoaștem că s-au mai vaccinat oameni”, a mai spus Arafat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La rândul său, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a explicat că unele țări – precum Austria – se gândesc la obligativitatea vaccinării pentru că se confruntă cu o creștere a îmbolnăvirilor.

„Vedem că situația epidemiologică în aceste țări, care au crescut rigurozitatea măsurilor epidemiologice, este una semnificativ mai dificilă decât cea de acum câteva săptămâni. Acesta este principalul motiv pentru care, pentru a-i proteja pe cei care nu sunt infectați, au impus aceste măsuri epidemiologice care au acest rol”, a spus Andrei Baciu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Ceremonia de Ziua Națională se desfășoară în 2021 cu public | AUDIO