Confidenţialitate

Festivitățile de Ziua Națională se vor desfășura cu public | AUDIO

România are parte în 2021 de ceremonii de Ziua Națională cu public. Certificatul verde este obligatoriu numai pentru oficiali, în timp ce populația poate participa pe margine, fără restricții. Trebuie doar să poarte masca și să păstreze distanța.

După ce în 2020 – primul an de pandemie – spectatorii nu au avut acces la ceremoniile de Ziua Națională în București, în acest an pot participa în zona „oficială” 400 de persoane. Este zona unde sunt autoritățile și invitații speciali. Aici intră numai cei vaccinați sau trecuți prin boală, potrivit deciziei Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

În acest an, în zona publică, cum ar fi la Arcul de Triumf sau pe Șoseaua Kiseleff, pot participa și cei care nu vor să vadă parada de la televizor.

Nu există restricții privind certificatul verde: spectatorii trebuie doar să poarte masca de protecție și să păstreze distanța.

„Singura în zonă care într-adevăr nu se cere certificatul verde este la 1 decembrie, în zona în care este spațiul public unde oamenii sunt în spațiul public și unde se cere doar respectarea măsurilor de sănătate, inclusiv purtarea măștii”, a spus Raed Arafat.

În municipiile reședință de județ pot participa în zona oficială cel mult 200 de persoane.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Aproape 3000 de cazuri noi de COVID-19 și puțin peste 1600 de persoane internate la ATI