Raed Arafat: Este posibil să se amâne faza următoare de relaxare

După ce premierul Ludovic Orban a făcut o declarație asemănătoare, Raed Arafat spune că “este posibil să se amâne faza următoare de relaxare”.

”Cred că nu numai eu, poate și mai mulți colegi în cadrul grupului care include medici, personal tehnic, poate o să recomandăm amânarea momentului pentru noi măsuri de relaxare, analizând fiecare măsură care ar fi impactul ei.

(…) Noi am explicat clar – ne putem întoarce la normalitatea de dinaintea virusului când o să avem vaccin, tratament sau când virusul infectează un procent mai mare pe mapamond.

Am zis că măsurile de relaxare, ca să funcționeze trebuie să aibă măsuri compensatorii – masca, distanțare. Dacă nu respectăm măsurile compensatorii, măsurile de relaxare duc la creștere necontrolabilă”, a explicat Raed Arafat într-o emisiune Digi24. “Este posibil să se amâne faza următoare de relaxare. Este posibil, nu este deloc exclus”, a punctat Raed Arafat.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, sâmbătă, alte 330 de infecții cu coronavirus.

Bilanţul epidemiei a ajuns la 23.730 de cazuri de SARS-CoV-2.

Dintre acestea, 16.735 au fost declarate vindecate.

Numărul deceselor a urcat la 1.500.

În intervalul 19.06.2020 (10:00) – 20.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 16 decese (12 bărbați și 4 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Neamț, Prahova, Suceava și Tulcea.

Dintre acestea, 1 deces a fost întregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 1 deces la categoria de vârstă 50-59 ani, 1 deces la categoria de vârstă 60-69 ani, 9 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 4 decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

La ATI, în acest moment, sunt internați 190 de pacienți.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS