Radu Gheorghe – la Europa FM: ”Când are succes, marea artă a actorului este să nu devină cabotin”

Actorul Radu Gheorghe este invitat joi, 23 aprilie, în rubrica ”Sus cortina!”, de la ora 17.15.

Radu Gheorghe va susține un recital în Bacău, în cadrul festivalului ”Gala Star” – și câteva dintre elementele surpriză pregătite pentru această reprezentație au fost dezvăluite în interviul acordat Europa FM.

Actorul poate fi văzut în mai multe spectacole în București, inclusiv în ”Interpretul”, la Teatrul Mic sau în ”Coada” la Teatrul Bulandra(Foto: în mijloc, Radu Gheorghe, în ”Interpretul”, la Teatrul Mic, regia și decorul Radu Gheorghe).

Așadar, Radu Gheorge, la Europa FM – despre recitalul din Bacău …dar și despre cum ar trebui să se comporte actorii care au succes:

”Sunt două aspecte. Când ai succes, și când aștepți să vină succesul. Există o învățătură a actorilor profesioniști, un lucru care e greu de dobândit. E greu să te abții să nu sari calcul. Când are succes, marea artă a actorului este să nu depășească limita bunului simț, să nu devină cabotin. Și a doua etapă, când aștepți succesul… Pentru actorii tineri primul impediment este că sunt fețe noi, trebuie să convingă. E nevoie de puțină răbdare. E singurul mod în care poți dobândi succesul pe termen lung. Să ai răbdare să îți îmbunătățești actul artistic. La următoarele reprezentații să aduci îmbunătățiri.”