Confidenţialitate

Rabla pentru becuri se amână. Ministrul Mediului: „AFM lucrează la sistemul informatic” | AUDIO

Programul Rabla pentru becuri se amână. Sfârșitul lunii octombrie a fost termenul anunțat inițial de autorități. Acum, potrivit ministrului Mediului, Tanczos Barna, ar mai fi nevoie de câteva săptămâni.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Administrația Fondului pentru Mediu lucrează la sistemul informatic pentru a gestiona acest program și este în procedură de avizare și aprobarea de ridicare a bugetului AFM. Sper ca în câteva săptămâni să fie AFM gata cu toate aceste pregătiri și să lanseze acest program”, a explicat ministrul Mediului.

Ministerul Mediului spune că procedura nu va fi una ușoară

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Este, de asemenea, un program în care ne așteptăm la zeci de mii de solicitanți. Este nevoie de un sistem informatic care să gestioneze toate aceste informații pentru că aceste tichete valorice trebuie să fie nominale, netransmisibile, trebuie să ajungă la persoane care se identifică cu un buletin, cu o carte de identitate și este o procedură nu foarte simplă”, a mai spus ministrul Mediului.

Prin programul Rabla pentru becuri fiecare solicitant va primi un voucher în valoare de 200 de lei, cu care se va prezenta la magazinul validat de AFM, în termen de 7 zile, și va putea achiziționa becuri cu LED de maximum 15 wați.

Atenție: În schimbul unui bec cu LED, doritorii trebuie să predea altul vechi.

Bugetul programului este de 400 de milioane de lei.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Rabla pentru becuri: Aduci un bec vechi și primești un voucher de 200 de lei pentru a cumpăra un altul de tip LED, explică ministrul Mediului | AUDIO