Confidenţialitate

Rabla pentru becuri: AFM spune cum poți achiziționa becuri LED pe baza celor vechi. Sumă propusă pentru program, 400 de milioane de lei | AUDIO

Administraţia Fondului pentru Mediu a elaborat ghidul Programului Rabla pentru becuri. Modificarea de buget care va cuprinde inclusiv finanțarea pentru acest program va intra în şedinţa de Guvern, probabil săptămâna viitoare, spune ministrul Mediului, Barna Tanczos.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Suma propusă pentru acest program este de 400 de milioane de lei, iar în zilele următoare Ghidul va fi pus în consultare publică, pe site-ul Ministerului Mediului, a precizat Barna Tanczos. Potrivit oficialului, propunerea pregătita se bazează pe sistemul de la Rabla electrocasnice.

Cum funcționează rabla pentru becuri

Practic, cu voucherul primit se merge la magazinul înscris în program la AFM, ca agent care vinde becurile respective. Programul privește exclusiv becurile cu LED, care reduc consumul cu până la 70%.

Cu acel voucher şi becul vechi predat, vor putea fi achiziţionate becuri noi care reduc consumul semnificativ în gospodărie, a explicat ministrul Mediului.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ministrul Energiei: „Trebuie să ne gândim și la bonificații, ca oamenii să știe că vor primi ceva în plus la schimb dacă reduc consumul” | VIDEO