Confidenţialitate

Raed Arafat: Sâmbătă, peste 850 de cazuri Covid-19 | Fără locuri la Terapie Intensivă în București

Bucureștiul nu mai are locuri în secțiile de Terapie Intensivă pentru pacienții confirmați cu SARS CoV-2.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, anunță că pacienții sunt transportați spre spitale din afara Bucureștiului, dar situația a început să devină critică și în alte câteva județe.

„Și spitalul Militar de Campanie din București este plin și nu mai are locuri la Terapie Intensivă. TIR-uri ATI sunt deja în 3 județe, iar al patrulea va fi în București”, a declarat Raed Arafat pentru Digi 24.

Secretarul de stat a atras atenția că numărul de cazuri confirmate va fi tot mai mare. Sâmbătă, e posibil ca România să confirme peste 850 de noi infectări detectate.

„Semnalul este că sunt tot mai multe cazuri grave. La acest moment, analiza de la ora 18 ne arată ca avem un nou record de cazuri și mâine vom avea din nou o cifră record. În ultimele 24 de ore, între ora 18 și 18 s-au raportat 866 de cazuri. Mâine vom avea peste 850 de cazuri și ne ducem către 900”, a mai declarat Raed Arafat.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a făcut un apel l adresa pacienților cu forme ușoare de Covid-19, care s-au externat recent la cerere, să rămână în case și să nu răspândească virusul. Peste 900 de persoane au făcut acest lucru după ce Curtea Constituțională a stabilit că pacienții pot refuza internarea.