Quentin Tarantino va renunţa la cinematografie

Quentin Tarantino a acordat recent un interviu pentru revista Playboy în care a spus că nu îşi doreşte să devină un ‘cineast bătrân’ şi va renunţa la cinematografie după cel de-al zecelea film pe care îl va regiza.

‘Regizorii nu devin mai buni pe măsură ce îmbătrânesc. De obicei, cele mai proaste filme ale lor sunt ultimele patru pe care le-au făcut. Eu ţin foarte mult la filmografia mea şi cred că un singur film prost este suficient pentru a strica trei filme bune. Atunci când regizorii sunt «învechiţi», nu e deloc drăguţ’, a spus Tarantino.

Întrebat dacă nu se gândeşte deloc la fanii săi care şi-ar dori să vadă cum evoluează el ca regizor pe măsură ce avansează în vârstă, Quentin Tarantino a răspuns: ‘Poate. Dacă voi avea ceva de spus, o voi spune. Însă nu vreau să devin un cineast bătrân’.

‘Te opreşti atunci când te opreşti. Însă, într-o lume a perfecţiunii, 10 filme în filmografia mea ar fi chiar drăguţ. Dacă mă voi răzgândi sau dacă îmi va veni o nouă poveste în minte, aş putea să revin. Însă, dacă mă voi opri după ce voi fi făcut 10 filme, aceasta ar fi o declaraţie artistică absolut în regulă din partea mea’, a adăugat cineastul.

Noul film regizat de Quentin Tarantino, intitulat ‘Django Unchained’, este un western a cărui acţiune este plasată în sudul Statelor Unite în jurul anului 1800. Jamie Fox este interpretul rolului principal, Django, un fost sclav care se asociază cu un vânător de recompense, interpretat de Christoph Waltz, încercând să anihileze o bandă de asasini care îşi spune ‘Brittle Brothers’. Dacă va reuşi, Django se va asigura că va rămâne un om liber pentru totdeauna şi o va elibera şi pe soţia lui, care era încă sclavă.

Lungmetrajul ‘Django Unchained’ va fi lansat pe marile ecrane nord-americane pe 25 decembrie.