Putin acuză SUA că ar fi sprijinit rebelii din Caucaz

Într-un documentar care va fi difuzat de canalulul Rusia 1, preşedintele Vladimir Putin  declară caă Statele Unite ar fi ajutat separatiştii din regiunea Caucazului de Nord, în anii 2000.

Vladimir Putin a declarat că îşi bazează afirmaţiile pe interceptarea de către serviciile sale de informaţii a unor convorbiri telefonice între separatişti şi ofiţeri de informaţii americani. “Ei îi ajutau, chiar şi cu transport”, a declarat liderul rus, care nu a dezvăluit însă când au fost realizate aceste apeluri, potrivit Sky News, citat de Mediafax.

Putin a declarat că a discutat despre această problemă cu preşedintele american de la momentul respectiv, George W. Bush, care i-a promis să îi admonesteze pe ofiţerii respectivi. În cele din urmă, serviciile ruse de informaţii FSB au primit o scrisoare din partea “omologilor lor americani”.

Liderul rus susţine că ofiţerii americani şi-au asumat dreptul de a “sprijini toate forţele de opoziţie din Rusia”, inclusiv separatiştii islamişti din Caucaz.

Referindu-se la perioada celui de-al doilea război în Cecenia, el a declarat: “Omologii mei, mulţi preşedinţi şi prim-miniştri, mi-au spus ulterior că deciseseră că Rusia va înceta să mai existe. Singura întrebare era când se va întâmpla acest lucru şi cu ce consecinţe”.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS