Confidenţialitate

PSD vrea o creștere a salariilor pentru profesori și cadre medicale, liderul PNL spune că nu s-a discutat acest lucru în coaliție | AUDIO

Confuzie în privința promisiunilor legate de salarii: PSD anunță că ar dori de la începutul anului o creștere a salariilor pentru profesori și cadre medicale.Președintele PNL, Florin Cîțu, anunță că nu s-a discutat despre o asemenea creștere.

Confuzie și în privința Bugetului de stat pentru 2022: luni ar fi trebuit discutat un proiect pregătit de ministrul de Finanțe dar acesta nu a mai apărut.

Deocamdată, nu s-a discutat despre o eventuală creștere a salariilor pentru profesori și cadre medicale, spune liderul PNL:

„Nu s-a discutat ieri de nicio creștere de salarii, știți foarte bine că există o reformă în PNRR, o reformă a salarizării, care va face legătura între performanță și venit.”

Într-o petiție, peste 160.000 de angajați din Educație au cerut o creștere de 16 % și o discuție cu premierul și cu ministrul Finanțelor cât de curând. Liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Simion Hancescu:

„Ar fi trebuit ca personalul didactic să beneficieze de o majorare a salariilor de la 1 septembrie 2020, ca salariile să ajungă la nivelul lui 2022. Din păcate, chiar dacă în Legea bugetului pe anul 2020 erau acești bani, până la urmă mărirea nu s-a mai acordat și nu s-a acordat nici la 1 septembrie 2021, așa cum oamenii se așteptau.”

În Bugetul anului viitor ar trebui să fie cuprinse creșterile promise: salariul minim, pensii, alocații și unele indemnizații. Numai că documentul încă nu există. O spune șeful PNL:

„Ministrul nu a prezentat o variantă de buget ieri, așa am crezut dar nu a venit cu propunerea de buget, așteptăm.”

Majorările anunțate ar presupune ca guvernanții să adune, cumva, mai mulți bani la buget.

”Ceea ce noi am discutat în programul de guvernare reprezintă cam 13 miliarde de lei suplimentar. Se pot face mai multe lucruri, poate ministrul Finanțelor să găsească resurse suplimentare de venituri sau poate să crească colectarea”, a mai spus Florin Cîțu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Autor: Iorgu Ianuși

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Coaliția de guvernare ar urma să decidă cum va fi folosit certificatul COVID la locul de muncă. PSD are o variantă proprie de proiect | AUDIO