Confidenţialitate

PSD va avea 9 ministere în noul guvern, cu Grindeanu la Transporturi și Firea la Familie | AUDIO

Social democrații vor avea 9 ministere în viitorul Executiv, cele mai importante. Iar asta va permite aplicarea măsurilor sociale prevăzute în programul de guvernare, spune președintele PSD. Am lăsat toate orgoliile de partid la o parte, declară Marcel Ciolacu.

Intrarea PSD-ului în guvern reprezintă garanția că veniturile românilor vor continua să crească. Toate partidele care formează această coaliție și-au propus să avem anul viitor 7% din PIB pe investiții. PSD a decis că măsurile pentru oameni sunt mai importante decât funcțiile trecătoare. În acest moment de criză, PSD trebuie să guverneze pentru români, nu să se certe pe funcții sau așa-zisele ministere cu bani”, a spus Marcel Ciolacu luni, 22 noiembrie 2021.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cine face parte – din PSD – din viitorul guvern condus de Nicolae Ciucă

Social democrații au decis și pe cine vor propune pentru a face parte din viitorul guvern condus de Nicolae Ciucă. Printre ei: Vasile Dâncu – la Apărare, Sorin Grindeanu la Transporturi și Gabriela Firea la nou înființatul minister al Familiei. Singurul nume care va fi decis mâine va fi cel al vicepremierului, mai spune Marcel Ciolacu.

Ministerul Finanțelor – domnul Adrian Câciu. Ministerul Economiei – Marius Humelnicu. Ministerul Agriculturii-Dezvoltării Rurale – Adrian Chesnoiu. Ministerul Muncii – Marius Budăi. Ministerul Culturii – Lucian Romașcan”, așa arată lista prezentată luni de Marcel Ciolacu.

Întrebat cine ar putea ocupa funcția de vicepremier, dintre Gabriela Firea și Sorin Grindeanu, președintele PSD a spus că: „Mâine dimineață veți afla. Va fi unul din lista de miniștri”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Întrebat de jurnaliști ce îl recomandă pe Marius Humelnicu, senator PSD de Galați, la conducerea Ministerului Economiei, Marcel Ciolacu spune că acesta este inginer și are susținerea partidului pentru acest portofoliu. Humelnicu a fost fotbalist, city manager în Galați și secretar de stat în Ministerul Trannsporturilor.

Vorbiți despre domnul senator, senatorul de Galați, care este președintele Comisiei de IT din Senat, comisie decizională. Am înțeles că este inginer și are toată susținerea noastră pentru acest minister. Va veni în fața dumneavoastră și se va prezenta”, a spus Marcel Ciolacu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit protocolului politic semnat între PNL-PSD și UDMR, Nicolae Ciucă va fi premier pentru un an și jumătate. Apoi, va fi rândul PSD să dea premierul.

„Se întâmplă cu demisia primului ministru, automat pică întregul cabinet și se vine cu alt cabinet în Parlament și cu program de guvernare. Sperăm ca programul de guvernare, după un an și jumătate, să fie la jumătate”, a spus președintele PSD.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Otilia Nuțu, expert în Energie: Principalul risc din această iarnă este să nu avem gaz