Confidenţialitate

PSD cere demisia ministrului Sănătăţii | VIDEO

Partidul Social Democrat cere demisia ministrului Sănătăţii.

Potrivit opoziției, Nelu Tătaru a mințit în privința alocării sumelor pe care cadrele medicale aflate în prima linie în lupta cu noul coronavirus trebuie să le primească drept bonus.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, denunță că medicii şi celelalte cadre medicale cărora li s-a promis o bonificaţie de 2.500 de lei pentru că se află în prima linie a luptei cu COVID-19 au luat ”cea mai rea ţeapă”, pentru că ”nici până în ziua de azi nu au primit banii”.

”Există un anunţ al domului ministru Tătaru cum că vineri s-au dat banii către Direcţiile de Sănătate. Cum i-a dat? Pentru că aţi spus cu puţine zile în urmă că niciun spital nu a trimis tabelele şi nu a cerut aceste sume. Este o minciună şi pentru asta domnul Tătaru trebuie să-şi dea demisia pentru că nu este prima şi nici singura minciună”, a declarat senatorul social-democrat.

Lucian Romaşcanu susţine că, de la Spitalul Bistriţa Năsăud, tabelul a fost trimis din data de 7 mai.

”Am cerut tuturor Consiliilor Judeţene conduse de reprezentanţi ai PSD să ne spună dacă au trimis aceste solicitări. Până astăzi, am primit 21 de confirmări din cele 28 de Consilii judeţene pe care PSD le coordonează. Nu mă îndoiesc că toţi au trimis, deci, domnul ministru Tătaru, mai atent în informaţiile din spaţiul public pentru că până la urmă cei care pierd sunt cei care luptă cu adevărat împotriva acestui virus ucigaş”, a explicat acesta.

Ministrul Sănătăţii a declarat, recent, la Europa FM, că nu a primit de la niciun spital lista cu numele celor care se califică pentru plata stimulentului de 2500 de lei brut. Nici măcar pentru luna martie.