Confidenţialitate

PSD cere demisia lui Niculae Bădălău de la Curtea de Conturi. Și USR a depus o solicitare asemănătoare

PSD cere demisia lui Niculae Bădălău de la Curtea de Conturi, după ce fostul lider social-democrat a fost reținut de DNA. Acesta este acuzat de corupție în legătură cu un contract pe bani publici între primăria unei comune și una dintre firmele deținute de copiii săi.

Partidul Social Democrat susține că în contextul în care Direcția Națională Anticorupție a început o anchetă penală și a dispus reținerea lui Niculae Bădălău, acesta nu își mai poate continua activitatea la Curtea de Conturi întrucât ar afecta credibilitatea instituției.

Și USR anunță că a depus solicitare către Biroul Permanent Reunit să ceară președinților comisiilor de buget din Senat și Camera Deputaților declanșarea procedurii de revocare a lui Nicolae Bădălău din funcția de vicepreședinte de la Curtea de Conturi.

Niculae Bădălău a ajuns vice-președintelele Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi după ce a fost susținut de PSD.

A fost însă nevoie să demisioneze din partid, dar și de modificarea legislației care, la vremea respectivă, prevedea că pentru a ocupa o funcție la curtea de conturi trebuia să ai studii superioare economice sau juridice, nu inginerești, precum Niculae Bădălău.

Curtea de Conturi a transmis că susţine actul de justiţie, dar că va decide o eventuală suspendare din funcție abia în momentul trimiterii în judecată.

Niculae Bădălău, fost ministru al Economiei, în guvernele PSD conduse de Mihai Tudose și Viorica Dăncilă, este acuzat de trafic de influență și dare de mită.

Procurorii DNA susțin că i-a oferit unui primar dintr-o comună comisioane de 7%, circa 170.000 de euro, pentru atribuirea unui contract firmei “unei rude”, precum și pentru efectuarea plăților și recepționarea unor lucrări neconforme într-un alt contract, deja atribuit.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Niculae Bădălău, reţinut de DNA