Confidenţialitate

PSD ar putea renunța la proiectul care prevede TVA zero pentru tranzacții imobiliare și publicitate

PSD ar putea renunța la proiectul care prevede TVA zero pentru tranzacțiile imobiliare și pentru publicitate.

Liderul formațiunii Liviu Dragnea spune că o decizie se va lua săptămâna viitoare.  Sunt semnale că firmele din domeniu nu ar fi de acord cu acest proiect.

De altfel, premierul Sorin Grindeanu a spus că industria nu e decisă că măsurile vor crește afacerile.

Măsura privind eliminarea TVA pentru publicitate și tranzacții imobiliare este prevăzută în programul de guvernare.

Liviu Dragnea, în calitate de inițiator, a depus la Senat un proiect de lege în acest sens pe 22 februarie.

Proiectul nu a fost luat încă în discuţie de către comisiile de specialitate și e posibil să se renunțe la el, a spus liderul PSD.

Săptămâna viitoare o să am ultima discuție cu colegii mei din comisie și dacă cei către care ne adresăm nu doresc, nu facem binele cu forța”, a spus liderul PSD.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nici Guvernul nu a transmis încă un punct de vedere.

Premierul Sorin Grindeanu spune că firmele din industrie  nu sunt foarte convinse că măsurile vor duce la creşterea cifrelor de afaceri din domeniu.

Eu ştiu că este o propunere şi un proiect legislativ, care a venit din Parlament. Măsura este prinsă în programul de guvernare, dar propunerea legislativă a venit din Parlament, nu a venit ca proiect dinspre Guvern. (…) Eu cred că cel mai bine e să vă transmită decizia de a retrage sau nu acest proiect de lege cei care au iniţiat“, a spus premierul.

“Industria şi actorii (…) nu sunt foarte decişi că această măsură este una care să ducă la creşterea cifrelor de afaceri, a industriei din acest punct de vedere”, a adăugat șeful Guvernului.

Noi pentru punctul de vedere vorbim de diferite cote de TVA, aşa cum ştiţi, şi aici există regulamente şi reguli europene. Noi ne-am angajat că vom întreba CE legat de subiectul cotelor diferite de TVA, pentru că deja avem în anumite domenii. Ar însemna a treia cotă de diferită de TVA“, a precizat premierul.

Șeful Guvernului afirmă că, în cazul acestui proiect, se cere și punctul de vedere al Comisiei Europene.