Confidenţialitate

PSD: Supra-acciza la carburanți se menține

Reprezentanții PSD susțin că respingerea măsurii pe care Guvernul a introdus-o prin ordonanța de urgență privind supra-acciză, a fost un accident.

Ieri, în Comisia de Buget din Senat, inclusiv șeful Comisiei de buget, social-democratul Eugen Teodorovici a votat împotrivă.

Astăzi, însă, Codrin Ștefanescu, secretar general-adjunct al PSD, a declarat:

Fiecare parlamentar are dreptul să-și susțină punctul de vedere. Mi s-a promis de la grup că o să primesc și eu de la grupul nostru parlamentar punct de vedere scris. Adică ce s-a discutat în cadrul Comisiei ca să văd cum au pus problema. Dar nu este nimic de speriat. Politica partidului toată lumea o știe, știe exact ce a propus Guvernul, noi trebuie să ne susținem propriul Guvern în sensul ăsta, avem și motive. Eu spun că Ordonanța va fi cu siguranța adoptată în forma propusă de Guvern”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Transportatorii salută decizia de ieri a senatorilor din Comisia de buget care au respins majorarea accizei pe combustibili.

Președintele Federației Operatorilor Români de Transport, Augustin Hagiu speră că aceeași decizie să fie luată și în plenul Camerei Deputaților, forul decizional:

Lucrurile trebuie să continue pe această traiectorie. Guvernul trebuie să facă un pas în spate și să nu mai insiste în a crește acciza. Sper ca același lucru să se întâmple și în Camera Deputaților și să nu ne prindă jumătatea lunii octombrie cu prețuri peste cele actuale la pompă. Suntem la 20 bani/ litru creștere, față de momentul 4 august, pe care eu îl consider moment de referință pentru că atunci a apărut anunțul privind creșterea accizei”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe 15 septembrie a intrat în vigoare prima majorare de acciză, de 16 bani pe litru, cea de-a doua fiind stabilită pentru data de 1 octombrie, tot cu aceeași creștere.

Potrivit calculelor inițiale ale specialiștilor creşterea accizelor va însemna un plus de cel puțin 38 de bani pentru fiecare litru de benzină şi motorină.