Confidenţialitate

Protestul transportatorilor la Constanța: Porțile 7 și 9 din Portul Constanța, blocate de camioane și tiruri | VIDEO

La Constanța, transportatorii au blocat luni seara intrarea pe la porțile 7 și 9 în Portul Constanța. Ambele sunt la intrarea în Portul Constanța Sud-Agigea. Traseele pe care sunt protestatarii sunt înțesate de polițiști și jandarmi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

A treia zi de proteste la Constanța a fost mult mai intensă. Dacă până acum transportatorii au fost mai puțin organizați, de data aceasta au reușit să se mobilizeze pe rețele sociale și să se adune în număr mult mai mare.

Spre seară, porțile 7 și 9 ale Portului Constanța Sud au fost blocate de zeci de tiruri. Transporturile care trebuiau să plece la export au folosit poarta 6 pentru a ieși.

Protestatarii care inițial au fost opriți la intrarea în Constanța dinspre partea de nord, dinspre Ovidiu, au ajuns pe Autostrada A4 ocolitoare și au ocupat toate sensurile. Câteva tiruri au reușit să ajungă și în Constanța. Pe toate traseele pline de coloane de tiruri erau echipaje de poliție și jandarmi.

A fost și o situație în care protestatarii l-au eliminat din grup pe un coleg care instiga la violență împotriva autorităților. Asta pentru că IPJ Constanța a deschis deja un dosar penal pentru instigare la violență publică, iar Jandarmeria a dat 85 de sancțiuni în valoare de 35.000 de lei.

Tensiunea este însă maximă și oamenii își arată revolta calxonând puternic. Protestele continuă și marți – au fost anunțate deja coloane de tiruri și camioane dinspre Mangalia spre Constanța, dar și dinspre Tulcea spre Constanța.

Sursa foto: Amator

Sursa video: Amator

Citește și: Creditul Fermierului și Creditul Agricol, printre măsurile anunțate de ministrul Agriculturii pentru a ajuta fermierii | VIDEO