Confidenţialitate

Protestele pe Șoseaua Antiaeriană continuă. Manifestanții vor ieși pe stradă și dimineața. „Este inadmisibil. Am ajuns să cerșim semafoare?” | AUDIO

Continuă protestele de pe Șoseaua Antiaeriană, unde un tânăr de 19 ani a fost accident mortal pe o trecere de pietoni din zonă. Locuitorii din zonă anunță că își vor striga nemulțurile și dimineața. De o săptămână, seară de seară, oamenii traversează șoseaua continuu, blocând astfel circulația, pentru a convinge autoritățile să monteze semafoare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Noaptea trecută, Primăria București a început trasarea trecerilor de pietoni cu vopsea reflectorizantă în zona în care au avut loc mai multe accident de-alungul timpului.

„Este inadmisibil așa ceva… Am ajuns să cerșim semafoare?”

Acest lucru nu este suficient pentru ca oamenii să se simtă în siguranță, spune la Europa FM – Ioana Tutunaru – o locuitoare din zonă.

„Nu vine nimeni din partea autorităților să discute cu noi. În condițiile astea, noi vom fi semafoare vii. Zilnic vom picheta trecerile de pietoni. Este inadmisibil așa ceva… Am ajuns să cerșim semafoare? Pentru siguranța noastră și a copiilor?”, a spus Ioana Tutunaru.

„Noaptea sunt liniuțe. Motocicliștii cred că nu ating asfaltul”

Pe lângă semafoare și marcaje rutiere vizibile, locuitorii de pe Șoseaua Antiaeriană propun și montarea unor limitatoare de viteză.

„Inclusiv automobiliștii sunt în nesiguranță. Este raiul lor acolo – și automobiliști și motocicliști. Noaptea sunt liniuțe. Motocicliștii cred că nu ating asfaltul, pe o roată merg”, a adăugat Ioana Tutunaru.

„Vom protesta și dimineața. Am ajuns la disperare”

În caz contrar, aceștia anunță că vor continua protestele seara, ca până acum, dar vor începe să iasă și dimineața. Localnicii traversează Șoseaua continuu, blocând circulația, dar permit accesul ambulanțelor.

De mâine, probabil că o să începem și dimineața. Că altfel nu… Am ajuns la disperare”, a mai spus Ioana Tutunaru.

11 pietoni au fost accidentați în zona respectivă în ultimii 3 ani. 2 dintre ei au murit. Cel mai recent caz s-a petrecut săptămâna trecută.

Sursa foto: Facebook / Esti din Sectorul 5, daca

Citește și: Protestatarii de pe strada Antiaeriană, după accidentul în care a murit un tânăr de 19 ani: „Să dea OK-ul pentru semafor. Punem noi bani. Nu suntem avuți, dar strângem bani”