Protestele din Bucureşti şi Braşov la ora 21: „N-aveţi coloană, decât oficială” – AUDIO

Cel puțin 13.000 de persoane protestează în Piața Victoriei din București, în fața Guvernului.

Se relatează că o parte a lor ar fi plecat spre sediul Ministerului de Interne, din Piața Revoluției.

Manifestanții cer, între altele, demisia premierului Ponta și a viceprim-ministrului Gabriel Oprea.

Protestul a fost organizat pe Facebook și avea, inițial, drept cauză ceea ce participanții numesc lipsa de asumare a răspunderii pentru cele întîmplate vineri în clubul bucureștean Colectiv.

Un incendiu izbucnit acolo a dus la moartea a 32 de persoane și la rănirea gravă a aproximativ 90.

Cel care semnase autorizația de funcționare a clubului respectiv este primarul sectorului 4 din București, Cristian Popescu „Piedone”. Îndemnurile la demisia acestuia s-au transformat relativ repede în scandări antiguvernamentale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Marș al tăcerii

Potrivit unor estimări neoficiale, numărul protestatarilor ar fi chiar mai ridicat. Jandarmeria nu a comunicat oficial câte persoane iau parte la manifestațiile din București.

Un protest a fost organizat și în centrul Brașovului. Corespondenta Europa FM Cristina Nica transmite că Piața Sfatului din oraș s-a umplut.

Un marș al tăcerii, în memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv, a avut loc și la Ploiești. Au luat parte la el aproximativ 2.000 de persoane.

În capitală și în Brașov, manifestanții au strigat, între altele, „Nu plecăm pînă nu plecați„, „Jos Oprea, jos Ponta„, „Toate partidele, aceeași mizerie” sau „Nu plecăm acasă, morții nu ne lasă„.

Protest în centrul Capitalei #Colectiv

Încă seară de proteste în Capitală. Oamenii se tem că autoritățile vor fi iertate de responsabilitatea pentru producerea tragediei din clubul #Colectiv

Posted by Ştirile Europa FM on Tuesday, November 3, 2015

Între timp, şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Marius Dunca, a fost demis, marţi seară, de premierul Victor Ponta.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS