Proteste în Braşov, în Piaţa Sfatului

Câteva sute de persoane s-au adunat în Piaţa Sfatului unde se solidarizează cu protestul din Bucureşti. În Capitală, peste 10.000 de oameni care cer demisiile primarului Cristian Piedone, ministrului Gabriel Oprea şi premierului Victor Ponta, pentru tragedia din clubul Colectiv, au ajuns la Guvern.

În fața Guvernului, manifestanții au fost întâmpinați de zeci de jandarmi, care le-au oprit înaintarea spre clădire.

Pe drum, protestatarii au întâlnit o mașină de pompieri și au început să strige: „Cinste lor, cinste pompierilor”, iar aceștia le-au răspuns la scandări cu sirena. De asemnea, le-au strigat celor aflați în mașini pe bulevard „Și voi aveți copii!”.

Participanții, care s-au mobilizat pe rețeaua de socializare Facebook, reclamă ceea ce numesc lipsa de asumare a răspunderii pentru cele întâmplate.

Scandările din Braşov sunt similare cu cele din Bucureşti. Oamenii strigă „Ruşine să vă fie”, „Piedone nu uita, va veni şi vremea ta”, „Jos Oprea”, „Jos Ponta”, „Piedone asasin, Oprea asasin”, „Toate partidele politice, aceeaşi mizerie”, „Nu plecăm acasă, morţii nu ne lasă”.

Cristina Nica este în mijlocul protestatarilor şi a oferit mai multe informaţii, în direct la Europa FM, în buletinul de ştiri de la ora 20:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS