Şeful Protecţiei Consumatorilor, Marius Dunca, demis

Şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Marius Dunca, a fost demis, marţi seară, de premierul Victor Ponta.

Potrivit unor surse guvernamentale, citate de agenţia de ştiri Mediafax, Victor Ponta a decis, marţi seară, să-l demită, la propunerea ministrului Economiei, pe Marius Dunca, şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Într-o declaraţie pentru Realitatea TV, Marius Dunca a precizat că o echipă ANPC a vrut să controleze clubul Colectiv, dar nu a putut. „Noi nu am verficat nimic, pentru că nu am putut face un control. A fost o sesizare venită din partea unei doamne, care a sesizat o neconcordanţă între preţuri. S-a deplasat o echipă de la Comisariatul principal Bucureşti la faţa locului, dar acolo nu am găsit niciun reprezentant legal”, a declarat Dunca.

„Cu siguranţă a intrat în club. Am găsit o persoană şi am lăsat o invitaţie, nefiind niciun reprezentant legal, neexistând registrul unic de control… Pentru că noi nu putem efectua un control daca nu ne înscriem în registrul unic de control, unde trecem data, ora, locul”, a adăugat el, precizând că reprezentanţii ANPC au lăsat, totuşi, „o invitaţie” prin care solicita prezentarea de către administratorul localului a mai multor acte, printre care Certificatul de înregistrare, documentul de identitate, ştampila societăţii şi Registrul unic de control.

„Vineri, în ziua în care s-a produs incendiul, reprezentantul legal al operatorului economic trebuia să vină la ANPC şi nu a venit, nu s-a prezentat cu aceste documente”, a arătat el.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS