Confidenţialitate

Acordul încheiat între Poșta Română și unul dintre sindicate în urma protestelor, considerat abuziv și ilegal de lucrătorii poștali | AUDIO

Acordul privind majorarea salariilor încheiat de conducerea Poștei Române cu unul dintre sindicate este abuziv și ilegal – reclamă lucrătorii poștali. Aceștia spun că Sindicatul Național Poștă și Curierat reprezintă doar o mică parte dintre angajați și nu poate negocia colectiv: are doar 10 salariați din Poșta Română și alți salariați din domeniul construcțiilor, potrivit Blocului Național Sindical.

Președintele Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România, Ionel Oțelea, la Europa FM: Acest sindicat e condus de apropiați ai directorului Poștei Române

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Sindicatul Poștă și Curierat este un sindicat care nu are reprezentativitate legală. Nu are un număr de membri de sindicat de minim 35% din salariați. Nu poate negocia acorduri care să fie valabile pentru toți salariații. E o organizație care a beneficiat de mult suport din partea managementului, creată cumva ca alternativă la Sindicatul reprezentativ. Are ca lider un domn care a fost director general al companiei acum câțiva ani și care a fost consilier al actualului director general”, a declarat Ionel Oțelea – președintele Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România.

Acordul prezentat de Poșta Română prevede, între altele, creșterea salariilor cu 250 de lei pentru angajați, majorarea de la 50 de bani la 1 leu a bonusului pentru fiecare factură la utilități încasată și acordarea de uniforme, în etape, pe parcursul anului.

Ce așteptări au angajații Poștei?

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Ce am cerut noi a fost o creștere de 400 de lei net peste actualul salariu al angajaților și o majorare a unui spor de loialitate pentru salariații care au vechime de peste 10-15 sau 25 de ani. Să ajungem la 70-80% din personal cu un salariu minim pe economie, indiferent de volum, de responsabilități, de activitatea pe care o desfășoară nu e ceva sănătos și n-ar trebui să accepte nici managementul lucrul ăsta”, a declarat Ionel Oțelea – președintele Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România.

Membrii Sindicatului Lucrătorilor Poștali au protestat, luni, în fața Ministerului Cercetării, instituție care deține peste 90% dintre acțiunile Poștei Române.

Ei au cerut ministrului să intervină pentru deblocarea negocierilor cu conducerea Poștei despre majorările salarile și contractul colectiv de muncă, expirat la sfârșitul lunii ianuarie. Angajații Poștei spun că dacă nu vor ajunge la o înțelegerea cu conducerea vor intra în grevă generală de la 1 aprilie.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Promisiunile Poștei Române pentru angajații care au ieșit în stradă: majorarea salariului cu 250 de lei și uniforme pentru poștași acordate în etape | AUDIO