Confidenţialitate

Promisiunile Poștei Române pentru angajații care au ieșit în stradă: majorarea salariului cu 250 de lei și uniforme pentru poștași acordate în etape | AUDIO

250 de lei în plus la salariu și uniforme pentru poștași acordate în etape pe parcursul anului (mai întâi pantaloni și șapcă, apoi cămașă și tricou, iar spre sfârșitul anului, eșarfe și genți poștale). E ceea ce le-a promis Poșta Română sindicaliștilor cu care a ajuns la un acord. Înțelegerea a fost încheiată însă doar cu o parte dintre angajații Poștei.

Poșta Română a promis că va angaja pe durată determinată până la 500 de înlocuitori

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Poșta Română anunță că a semnat un acord privind salariile și condițiile de muncă cu Sindicatul Național Poștă Curierat.

Înțelegerea prevede creșterea valorii pachetului salarial cu 250 de lei, urmând ca în noiembrie să fie reluate negocierile privind o nouă majorare salarială. Iar pentru cei care fac încasări pentru facturi la utilități, bonusul acordat va crește de la 50 de bani la un leu.

A fost convenit și un calendar privind acordarea de uniforme. Până la sfârșitul lunii martie, poștașii vor primi pelerine, șepci și pantaloni. În luna mai, vor avea și cămăși și tricouri noi și în funcție de cum decurg procedurile de licitație, până la finalul anului, vor primi și genți, vestă, eșarfă și salopetă.

Conducerea Poștei Române a promis și că va angaja pe durată determinată până la 500 de înlocuitori pentru a suplini personalul operațional. Înțelegerea vine la o zi după ce un alt sindicat, e vorba de Sindicatul Lucrătorilor Poștali, a protestat în fața Ministerului Cercetării din cauza salariilor mici pe care le primesc angajații Poștei.

Sursa foto: Biroul Național Sindical

Citește și: Lucrătorii poștali protestează în fața Ministerului Digitalizării, reclamând salariul minim pe economie oferit indiferent de studii. Reacția ministrului Cercetării | VIDEO