Protestatarii se adună în Piaţa Victoriei, pentru a şasea zi la rând

Protestatarii au început să se adune, la orele prânzului, în Piaţa Victoriei, pentru a şasea zi de manifestaţie faţă de ordonanţa guvernamentală care schimbă codurile penale.

Demonstraţia de astăzi se anunţă una masivă.

La Bucureşti, ar urma să ajungă indignaţi din mai multe oraşe ale ţării.

Zeci de studenţi din Cluj au ajuns, dimineaţă, în Gara de Nord, pentru a participa la protestele din Bucureşti.

Potrivit News.ro, în faţa sediului guvernului, se află peste 100 de persoane, adulti şi copii, dar numărul celor care li se alătură este în creştere.

La Palatul Victoria, la ora 14.00, este programată şedinţa cabinetului condus de Sorin Grindeanu în care se va decide abrogarea actului normativ, după cum acesta a anunţat aseară.

Surse guvernamentale, citate de News.ro, spun că executivul  ia în calcul varianta anulării ordonanţei. Este posibil şi un anunţ legat de plecarea ministrului Justiţiei Florin Iordache din echipa guvernamentală.

Pe masa excutivului se va afla, de asemenea, un memorandum privind desecretizarea stenogramei şedinţei în care a fost adoptat acest act normativ, precum şi stenograma şedinţei din 18 mai 2016, când a fost adoptată OUG 18/2016, prin care au fost adoptate precedentele modificări ale legislaţiei penale de către guvernul condus de Dacian Cioloş.

Seara trecută, premierul Sorin Grindeanu declara că Florin Iordache trebuie să îşi asume consecinţele pentru faptul că argumentele Puterii nu au fost bine comunicate.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS