Confidenţialitate

Protest al polițiștilor locali în fața Guvernului. Ce salarii au oamenii legii și care sunt revendicările acestora | AUDIO

Polițiștii locali protestează miercuri, 8 mai, în fața Guvernului. Aceștia cer sporuri pentru condiții de muncă speciale, respectarea normei de hrană și bani pentru zilele libere lucrate. La protest participă polițiștii locali din toată țara.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Zeci de polițiști locali s-au adunat în fața Guvernului pentru a cere aplicarea condițiilor de muncă speciale. Acest lucru le-ar aduce beneficii în plus la salariu.

Oamenii legii mai cer respectarea normei de hrană, dar și introducerea personalului din poliţia locală ca beneficiar al sporului de 75% pentru munca desfăşurată în weekend şi sărbători legale.

În prezent, salariile de bază din cadrul Directiei Genarale de Politie locală a Municipiului Bucuresti sunt de aproximativ 9.000 de lei pentru un post de politist local cu grad profesional superior și ajung și la aproximativ 14.000 de lei pentru un șef de birou.

Protestul din Piața Victoriei este programat până la ora 13:00.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Managerul Institutului Inimii din Cluj, despre starea lui Florin Piersic: „A plecat de la noi într-o stare normală” / „Există riscuri, dar în acest moment lucrurile sunt sub control” | AUDIO