Confidenţialitate

Protest la Muzeul Țăranului Român

Oamenii își manifestă nemulțumirea în legătură cu proiecția filmului „Soldații. Poveste din Ferentari” și spun că nu sunt de acord cu un film care promovează homosexualitatea.

Protestul a fost organizat pe rețelele de socializare.

Oamenii au pancarte pe care scrie că susțin valorile culturale și tradiționale românești.

Ei se află în fața muzeului încă de la ora 17:00.

Instituția a transmis că nu are calitatea de a cenzura conținutul unui film care a obținut toate avizele de la autoritățile competente.

Muzeul Național al Țăranului Român (MNȚR) nu are calitatea de a cenzura conținutul unei proiecții cinematografice care în prealabil a obținut de la autoritățile competente toate avizele și certificatele de rating impuse de lege.

Cinema Muzeul Țăranului face parte din rețeaua cinematografică Europa Cinemas, respectând întru totul standardele de calitate în domeniu, difuzând filme europene non-naționale și naționale.

În același timp, conținutul filmelor distribuite nu reprezintă în mod necesar punctul de vedere al MNȚR, acestea având acordul direct al Centrului Național al Cinematografiei (CNC).

În aceste condiții, MNȚR consideră inacceptabilă presiunea și impunerea cenzurii, dreptul la libera exprimare fiind una din libertățile fundamentale obținute de societatea democratică românească.

MNȚR își menține aceeași opinie pe care a prezentat-o în data de 5 februarie în urma incidentelor care au avut loc în 4 februarie și menționează că, pentru a preveni noi manifestări nepotrivite, am solicitat sprijinul autorităților legale”.

Un alt protest a avut loc la sfârșitul săptămânii, când a fost proiectat filmul „120 de bătăi pe minut.”.

Filmul „Soldații. Poveste din Ferentari”

Astăzi, filmul „Soldații. Poveste din Ferentari” mai poate fi văzut în București la Happy Cinema Liberty Mall, de la ora 19:40 și la Cinema City Cotroceni de la 19:10 și 21:40.