Confidenţialitate

Unde poate fi văzut filmul „Soldații. Poveste din Ferentari”

„Soldații. Poveste din Ferentari” a devenit filmul momentului în România, după ce proiecția acestuia la MȚR a fost întâmpinată cu proteste. Este al doilea film proiectat la MȚR, la distanță de mai puțin de o săptămână, care este primit cu proteste.

Joi seara, oamenii își manifestă nemulțumirea în legătură cu proiecția filmului „Soldații. Poveste din Ferentari” și spun că nu sunt de acord cu un film care ”promovează homosexualitatea”.  Protestul a fost organizat pe rețelele de socializare.  În fața Muzeului Țăranului Român au putut fi văzute pancarte pe care scrie că participanții ”susțin valorile culturale și tradiționale românești”.

Instituția a transmis că nu are calitatea de a cenzura conținutul unui film care a obținut toate avizele de la autoritățile competente.

Un alt protest a avut loc la sfârșitul săptămânii, când a fost proiectat filmul „120 de bătăi pe minut.”.

„Soldații. Poveste din Ferentari” spune povestea lui Adi, un antropolog de 40 de ani, părăsit de curând de iubita lui, care se mută în Ferentari pentru a documenta un doctorat despre manele. Acolo, îl întâlnește pe Alberto, un rom sărac, fost pușcăriaș, care promite să-l ajute să cunoască cântăreți. Destul de repede, cei doi încep o relație, în care Adi îl hrănește pe Alberto cu planuri improbabile de ieșire din sărăcie, iar Alberto pe Adi, cu vorbe dulci bine ticluite. Când banii se termină, amândoi se trezesc captivi într-un apartament în care se iubesc sincer și se folosesc unul de altul.

Astăzi, filmul „Soldații. Poveste din Ferentari” mai poate fi văzut în București la  Happy Cinema Liberty Mall, de la ora 19:40 și la Cinema City Cotroceni de la 19:10 și 21:40.

https://www.youtube.com/watch?v=WuMW679lnNE