Confidenţialitate

Protest la Iași: Peste 1.000 de studenți au semnat pentru demiterea lui Tudorel Toader

Un banner pe care au fost scrise numele celor peste 1.000 de absolvenți ce au semnat o scrisoare prin care i se cere demisia lui Tudorel Toader a fost afișat, în această dimineață, în fața Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

„Împreună suntem o voce: studenţi şi absolvenţi UAIC. Demisia, Toader!” era scris pe banner. Pe afiș erau trecute aproximativ toate numele absolvenților și studenților care au semnat scrisoarea unui ONG din Iași, scrisoare prin care se cere demisia rectorului Tudorel Toader.

„Avem şi campania Declic, avem 30.000 de oameni din toată ţara care au semnat ca el să îşi dea demisia. (…) Un asemenea om care este în continuare rector nu poate să fie în continuare un model pentru studenţi. Asta înseamnă o pată pentru Iaşi, şi pentru întreaga Românie. Un asemenea om nu are ce căuta într-o instituţie publică de o asemenea anvergură. De aceea noi cerem demisia şi insistăm”, a explicat Daniel Luca, unul dintre reprezentanții Reset Iași.

La protest a fost adus și un butoi de metal pe care era inscripționat portretul lui Tudorel Toader și semnul specific biohazard, iar reprezentanții ONG-ului spun că „reprezintă toxicitatea pe care domnul Toader a lasat-o în sistemul de justiţie din România”

Toate semnăturile adunate și scrisoare prin care i se cere demisia lui Tudorel Toader au fost depuse la registratura Universității.