Confidenţialitate

Fermierii protestează la Bruxelles în ziua întâlnirii miniștrilor agriculturii. Agricultorii au deversat îngrășământ pe străzi și au incendiat anvelope | VIDEO

Un nou protest al fermierilor în capitalei Belgiei. Mai multe străzi din Bruxelles au fost blocate după ce protestatarii au incendiat zeci de anvelope. Aceștia își exprimă nemulțumirile față de prețurile ieftine din supermarketuri, importurile cu costuri reduse care subminează producătorii locali și normele stricte ale UE în materie de mediu.

Miniștrii agriculturii din Uniunea Europeană se reunesc astăzi pentru a discuta despre criza din acest sector.

Citește întreaga știre aici: UE: Începe reuniunea miniștrilor agriculturii la Bruxelles, după mai multe săptămâni de proteste ale fermierilor europeni | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Fermierii au blocat cu tractoarele zona care găzduiește instituțiile europene, la mică distanță de locul unde miniștrii europeni ai agriculturii se întâlnesc pentru a discuta un nou set de propuneri pentru a reduce presiunea asupra fermierilor. Printre acestea, reducerea inspecțiilor agricole și posibilitatea de a scuti fermele mici de anumite standarde de mediu.

Pe lângă anvelopele incendiate, lucrătorii agricoli au deversat îngrășământ pe străzi și au aruncat cu petarde, iar forțele de ordine au intervenit cu tunuri cu apă pentru a dispera mulțimea.

Principalele nemulțumiri ale fermierilor sunt legate de acordurile de liber schimb cu țările terțe. Aceștia se tem că piața va fi inundată de produse de o calitate inferioară și implicit mai ieftine, provenite din țările unde agricultorii nu sunt obligați să respecte aceleași reguli stricte, notează Reuters.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a dat asigurări că interesele fermierilor europeni vor fi apărate.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Mai mulți lideri UE se întâlnesc azi la Paris pentru reafirmarea sprijinului faţă de Ucraina, după 2 ani de la invazia Rusiei | AUDIO