Confidenţialitate

UE: Începe reuniunea miniștrilor agriculturii la Bruxelles, după mai multe săptămâni de proteste ale fermierilor europeni | AUDIO

Luni, 26 februarie, începe la Bruxelles reuniunea miniștrilor agriculturii din Uniunea Europeană. Cu doar o zi înainte, fermierii polonezi au reluat protestele și au blocat un important post de frontieră cu Germania – Slubice. Ei continuă, astfel, protestele faţă de reglementările Uniunii Europene şi importurile de produse din afara UE. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Trebuie să fim luaţi în serios. Protestăm împotriva Pactului Verde european, trebuie ţinute în sfârşit sub control importurile de produse agro-alimentare provenite din afara UE şi trebuie să avem grijă de producţia agricolă din Uniunea Europeană ”, a declarat un reprezentant al fermierilor.

El a subliniat că agricultorii polonezi se identifică cu mișcarea de protest a fermierilor din întreaga Europă.

Proteste ale agricultorilor au loc de mai multe săptămâni în Polonia, unde aceştia blochează drumurile în ţară şi posturile de frontieră cu Ucraina, faţă de produsele agricole ucrainene care nu respectă normele UE.

Vineri, guvernul polonez a declarat că Varşovia şi Kievul sunt „departe de un acord” cu privire la importurile de produse agricole ucrainene.

Evoluția protestelor depinde, însă, și de deciziile care se vor lua la Bruxelles, unde astăzi începe reuniunea miniștrilor agriculturii din UE.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Mai mulți lideri UE se întâlnesc azi la Paris pentru reafirmarea sprijinului faţă de Ucraina, după 2 ani de la invazia Rusiei | AUDIO