Confidenţialitate

Protest față de ritmul lent în care decurge pregătirea Autostrăzii A8, organizat sâmbătă | AUDIO

Asociația “Împreună pentru Autostrada A8’’, autostradă care ar trebui să lege Târgu Mureș de Ungheni, Iași, organizează sâmbătă, la prânz, un protest cauzat de ritmul extrem de lent în care decurg procedurile de pregărire a proiectului.

Cătălin Urtoi, reprezentant al Asociației, a explicat, în Deșteptarea, cum va decurge acțiunea:

„La ora 12.00 ne vom întâlni pe DN2, la Cristești, vor veni transportatori, vor veni oameni de afaceri, este prima dată când am reușit să discutăm cu oameni care se plâng în momentul de față de problematica transportului.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reprezentantul Asociației  “Împreună pentru Autostrada A8’’ spune că firma spaniolă responsabilă de realizarea studiului de fezabilitate, ce ar trebui să fie gata cel târziu în iulie, este în blocaj financiar și nu are cum să-și plătească subcontractorii care fac foraje în teren:

„Acești oameni fac ce vor ei, nu sunt controlați, mă refer în primul rând la proiectant. Tremur de nervi să vă spun cum o firmă își bate joc efectiv de noi, ca națiune. Am fost pe munte, acum două săptămâni, să-i controlăm, nu aveau decât un utilaj. Vin la companie și spun în aceste ședințe nu-i adevărat, avem 4 utilaje. Bine, în contract sunt prevăzute 6.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cătălin Urtoi spune la Europa FM că de vină pentru blocajele apărute în teren este și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere:

„Ce să spunem atâta timp cât tu, ministru, înainte de campania electorală din augut 2020, accepți să relungești contractul acestei societăți fără să o penalizezi.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.