Confidenţialitate

Reacția Carrefour România în urma protestului la care 7000 de angajați din țară și-au exprimat nemulțumirile | AUDIO

7.000 de angajați ai retailerului francez Carrefour au protestat astăzi în țară. 200 dintre aceștia au pichetat, timp de 2 ore, sediul companiei din Capitală, în semn de protest față de decizia managementului de a nu le majora salariile. Aceștia au cerut salarii mai mari, majorarea tichetelor de masă de la 35 de lei pe zi cât primesc acum, la 40 de lei (valoarea maxim deductibilă), precum și acordarea unei prime transport de 100 de lei. Potrivit datelor Sindicatului, peste jumătate dintre angajații companiei au salariul minim pe economie, adică 3.300 de lei brut.

Vasile Leescu, președintele Sindicatului Salariaţilor Carrefour România: „Compania aceasta scoate profit de cinci ani… astronomic, dar nu-i investește în cea mai mare valoare: în angajați”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Cam 60% din angajații noștri la momentul acesta sunt la salariul minim pe economie prin supraimpozitarea bonurilor de masă cu încă 10% în plus au ajuns în acest moment să le scadă veniturile cu 140 de lei net. Angajații noștri au ajuns la nivelul de subzistență. Compania aceasta scoate profit de cinci ani… astronomic, dar nu-i investește în cea mai mare valoare: în angajați”, a explicat președintele Sindicatului Salariaţilor Carrefour România.

Liderul de sindicat: Conducerea companiei nu a invitat angajații la discuție

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Aroganța directorului general a fost maximă. Nu a invitat o delegație a noastră, cu toate că am stat ăn ploaie. La discuții a coborât directoarea de Resurse Umane și cu directorul de Business să ne citească pe o jumătate de pagină Vai, ce bine o duc angajații noștri în Carrefour România. Urmează ca negocierile să le avem în perioada 27 – 29 mai și vedem ce se va întâmpla”, a mai spus Vasile Leescu, președintele Sindicatului Salariaţilor Carrefour România.

Protestul de astăzi a fost susţinut și în magazine. Angajații au purtat banderole albe cu mesajul „Protest”, fără a înceta însă activitatea.

Salariații iau în calcul inclusiv acționarea în instanță a companiei.

Redăm reacția Carrefour România

„În cadrul Carrefour România, înțelegem și respectăm dreptul angajaților de a-și comunica liber dorințele și inițiativele. Principala noastră preocupare este bunăstarea angajaților și facem toate eforturile pentru a le oferi un cadru de lucru sigur și stabil, precum și de a-i susține în dezvoltarea lor personală și profesională.

Ne-am arătat constant suportul față de inițiativele demarate de către sindicate, iar în ultimii 3 ani am reușit să creștem venitul total al angajaților noștri, să îmbunătățim pachetul de beneficii și compensare. În prezent, le oferim angajaților noștri un pachet extins de beneficii, în linie cu acordurile colective de muncă aflate în vigoare până în iulie 2024.

Bonurile de masă în valoare de 35 lei/zi, peste practica uzuală din piață, precum și de o serie de beneficii suplimentare se adaugă la venitul lunar – prima de fidelitate pentru cei cu vechime în companie, sporurile de noapte și de weekend, spor pentru zilele de sărbătoare națională lucrate.

Mai mult, colegii noștri beneficiază de asigurare medicală privată, primă de vacanță, primă de Paște, Crăciun, precum și prima pentru evenimente majore din viața lor, precum căsătoria sau nașterea unui copil. În plus, am lansat deja invitația pentru a începe negocierile pentru noul Contract colectiv de muncă anticipat, imediat după sărbătorile de Paște. Suntem deschiși la dialog și vom continua discuțiile cu reprezentanții sindicatelor, având încredere că vom găsi împreună cea mai bună soluție pentru angajații noștri”, a transmis Carrefour într-un comunicat.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Plafonarea adaosului comercial la toate produsele românești, criticată de specialiști. Bogdan Glăvan: „Nu poți să tratezi producătorul român pe același picior cu producătorul străin” | AUDIO