Propus premier, Florin Cîțu le mulțumește colegilor pentru încredere | AUDIO

PNL începe mâine negocierile pentru formarea noului guvern. Au decis deja: îl susțin pe actualul ministru al Finanțelor, Florin Cîțu, pentru funcția de premier.

”Vreau să le mulțumesc colegilor din Partidul Național Liberal pentru încredere, pentru că este o onoare această nominalizare, și, bineînțeles, în perioada următoare, obiectivul principal este să formăm această majoritate parlamentară pentru a avea cât mai repede un guvern votat pentru că este nevoie de un guvern, cât mai repede”, a declarat Florin Cîțu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a explicat că toţi membrii Biroului Politic Naţional al PNL, inclusiv preşedintele Klaus Iohannis, au scris pe o foaie de hârtie numele lui Florin Cîţu.  Care au fost, însă, motivele?

”Domnul ministru Cîțu a purtat negocieri extrem de importante și cu partenerii europeni, cu instituții internaționale, a reușit alături de ceilalți, de Banca Națională, de Guvern, să mențină ratingul de țară într-o situație extrem de dificilă. Cunoaște foarte bine care sunt problemele cu care  ne-am confruntat în perioada guvernării și, în mare parte, are și pregătite soluții, care se derulează în continuare. Eu cred că este o propunere foarte bună, sper să reușim, prin negocieri, să constituim majoritatea parlamentară”, a subliniat Ludovic Orban.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ludovic Orban nu a ascuns că vizează conducerea Camerei Deputaţilor.

”Este în cadrul mandatului acordat echipei de negocieri. Nu a fost propunerea mea, e nevoie de un sprijin în Parlament pentru Guvern, pentru a putea asigura derularea procedurilor parlamentare astfel încât să putem să adoptăm toate proiectele de lege. Acum avem posibilitatea să avem majoritate parlamentară, sigur, nu e foarte largă, din cauza asta va trebui să existe o conducere foarte serioasă și negocieri foarte serioase pe fiecare proiect de act normativ”, a spus Orban.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Biroul Politic Național al PNL a stabilit şi care sunt partidele cu care va negocia partidul condus de Ludovic Orban. Este vorba de USR PLUS, UDMR, dar şi Grupul Minorităţilor Naţionale din Parlament.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS