Confidenţialitate

Propunerea Consiliului Național al Elevilor: Centre de vaccinare în școli, din toamna acestui an | AUDIO

Centre de vaccinare amenajate în școli – este propunerea făcută, astăzi, la Guvern, de președintele Consiliului  Național al Elevilor, Rareș Voicu. El spune că e nevoie de o campanie de informare în școli și de accelerarea vaccinării la sate, în condițiile în care un sondaj realizat în rândul elevilor a arătat că din totalul tinerilor vaccinați, numai 18 la sută sunt din mediul rural:

”E important să intrăm cu mesajele corecte din punct de vedere științific, pe rețelele sociale și pe canalele de comunicare. În anul școlar viitor să explorăm posibilitatea de a promova astfel de mesaje și în școli, și să explorăm posibilitatea de a înființa mini-centre de vaccinare în școli, începând cu toamna acestui an”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul Florin Cîțu consideră o idee bună amenajarea centrelor de vaccinare în școli și i-a transmis ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, că aceasta ar fi o bună ocazie pentru a crește și numărul dascălilor vaccinați:

”De mini-centre de vaccinare în școli, domnule ministru, ați auzit?

Împreună cu domnul colonel Valeriu Gheorghiță să vedem cum ne putem organiza.

Și pentru profesori, și pentru elevi. Pentru toată lumea.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a spus însă că nu pot fi amenajate astfel de centre în toate școlile, dar că, în perioada următoare, vaccinul va fi cât mai aproape de casele celor care doresc să se vaccineze.

”Vis-a-vis de organizarea activităților de vaccinare în unitățile de învățământ, trebuie să înțelegem că urmează vacanța de vară, școala probabil nu va reprezenta o locație potrivită pentru vaccinare. Sunt unități de învățământ unde putem organiza centre de vaccinare și unități în care nu putem organiza.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.