Confidenţialitate

Proiectul legii bugetului de stat, în Parlament pentru dezbatere și vot

Forma finală a bugetului a fost aprobată abia luni seară de executiv. Guvernul a anunțat că a transmis marți dimineață proiectul legii bugetului către Parlament.

Urmează o ședință de urgență a conducerilor celor două Camere ale forului legislativ pentru a stabili calendarul de dezbatere și vot.

Bugetul va fi dezbătut mai întâi în comisiile parlamentare, apoi va primi raport de la comisiile reunite de buget-finanțe. Acolo vor fi propuse amendamente și tot acolo se va decide care vor fi acceptate și care respinse.

Planul coaliției PNL – USR PLUS – UDMR este ca votul final pe buget să fie dat săptămâna viitoare, în plenul reunit al Parlamentului.

Social-democrații au anunțat deja că vor depune mii de amendamente la proiectul de buget și au amenințat că, dacă acestea vor fi respinse, vor depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului.

Premierul Florin Cîțu a avertizat însă că propunerile PSD ar crește deficitul cu câteva procente și i-a acuzat pe social-democrați că vor să scoată România din UE.

Bugetul este construit pe baza unei creșteri economice de 4,3% și are un deficit estimat maxim de 7,16%.