Confidenţialitate

PSD va depune mai multe amendamente la legea bugetului

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunțat că PSD va depune în Parlament, amendamente la legea bugetului, prin care va cere creșterea alocațiilor pentru copii, a salariilor bugetarilor și a pensiei minime  la 984 de lei.

Amendamentele PSD mai vizează, printre altele, creșterea alocațiilor pentru copii de la 1 martie de la 427 de lei la 600 de lei, pentru copiii până la 2 ani și copiii cu handicap și de la 214 de lei la 300 de lei pentru copii între 2 și 18 ani. PSD vrea bani de la buget pentru construcția a 200 de centre medicale comunitare și 50 de centre de asistență medicală de specialitate.

Un alt amendament vizează creșterea, din 1 martie, a salariilor personalului didactic și ale asistenților sociali din sistemul sanitar la nivele stabilite în legea salarizării pentru anul 2022.

O altă propunere este acordarea de vouchere de 400 de euro pentru nașterea fiecărui copil și stimul de inserție de 50% pentru angajarea persoanelor calificate la un salariu mai mare decât salariul minim.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul Florin Cîțu a declarat că preferă ca  parlamentarii să nu depună amendamente la legea bugetului care să mărească deficitul.