Proiect legislativ de amânare a alegerilor locale

Marcel Ciolacu (PSD), Victor Ponta (Pro România), Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) şi Kelemen Hunor (UDMR) au depus, la Parlament, un proiect de lege pentru prelungirea mandatelor primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene.

„În urmă cu exact o lună de zile spuneam că trebuie să ne gândim serios dacă nu cumva alegerile locale ar trebui să fie amânate până după stingerea pandemiei de coronavirus, ca o dovadă de responsabilitate. La acea vreme, dl Orban a înţeles să facă băşcălie. Acum vedem cu toţii că nu putem avea alegeri locale la termen. Dacă Guvernul nu are curaj să adopte o măsură clară şi fermă în privinţa alegerilor locale, nu e problemă, preia iniţiativa Parlamentul. Astăzi, alături de preşedintele PSD Marcel Ciolacu, preşedintele UDMR Kelemen Hunor şi preşedintele Pro România Victor Ponta am depus la Parlament proiectul de lege privind prelungirea mandatelor autorităţilor administraţiei publice locale, pentru a fi dezbătut în procedură de urgenţă. Ar fi fost bine să fie luată o decizie de când am propus eu, dar e bine şi acum, pentru că timpul ne presează!”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, pe Facebook.

Autoritatea Electorală Permanentă a propus ca alegerile locale să fie organizate la 6 luni după încetarea stării de urgenţă.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS