Confidenţialitate

Programul “Sunt imun la COVID”: Începe testarea bucureștenilor | AUDIO

Miercuri, pe Arena Naţională, ia startul testarea bucureștenilor în cadrul programului “Sunt imun la COVID”.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, atrăgea atenția, recent, la Europa FM, că procedura derulată face ca testarea să nu fie relevantă.

Prin campania de testare a populației cu teste de tip anticorpi, Primaria Generală încearcă să stabilească gradul de imunizare a populației și cum a circulat noul tip de coronavirus în rândul bucureștenilor.

10.500 de locuitori ai Capitalei  – selectați de Institutul Național pentru Sănătate Publică, într-un eșantion reprezentativ –au primit scrisori de la municipalitate.

Prin Administrația Spitalelor, Primăria Capitalei asigură, împreună cu primăriile de sector, sprijinul logistic al acţiunii de testare, anume achiziţia testelor, organizarea spaţiului necesar – la Arena Naţională – şi participarea personalului medical.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Manuela Nicolescu

În replică la poziția ministrului Nelu Tătaru, primarul general Gabriela Firea a declarat că nu înţelege de ce au fost aduse critici iniţiativei municipalității de testare a populației, în condiţiile în care demersul similar al Ministerului Sănătăţii nu urmează o formulă ştiinţifică.