Confidenţialitate

Programul Noua Casă 2022: Condițiile de obținere a unui credit de până la 119.000 euro | AUDIO

Programul Prima casă continuă și în acest an sub o nouă variantă, denumită Noua Casă. Plafonul alocat în acest an este de aproape 2 miliarde de lei.

Finanțarea prin programul Noua Casă se asigură în lei pentru achiziția unei singure locuințe.

Valoarea maximă a creditului pe care îl pot accesa doritorii este de 66.500 Euro pentru locuințe al căror preț este de maxim 70.000Euro, avansul solicitat fiind de 5%. Sau 119.000 Euro, pentru locuințe al căror preț este de maxim 140.000 Euro, în acest caz avansul solicitat este de 15%.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu:

„Am semnat și continuarea programului Noua Casă, acordarea plafonului pe acest an, care se va menține la nivelul de anul trecut în rpimă fază și, la toate, în funcție de evoluția programelor vom suplimenta plafoanele.”

Pentru anul 2022, plafonul alocat programului Noua Casa va fi în valoare de 2 miliarde lei.

Dacă doriți să aplicați pentru un credit Noua Casă, trebuie să vă încadrați în una dintre cele două situații: fie nu dețineți în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul/soția nicio locuință, indiferent de modul în care a fost dobândită; fie dețineți în proprietate cel mult o locuință, cu o suprafață utilă mai mică de 50 mp, dar care nu a fost achiziționată prin programul Prima Casă.

Beneficiarii pot achiziționa în cadrul programului următoarele tipuri de locuințe:

a) locuințe noi, destinate achiziționării, inclusiv cele construite prin programele derulate de Agenția Națională pentru Locuințe, pentru care documentele de recepție la terminarea lucrărilor de construcții noi s-au semnat cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat;

b) locuinţe consolidate, destinate achiziționării, pentru care documentele de recepție la terminarea lucrărilor de intervenție în vederea consolidării și/sau reducerii riscului seismic s-au semnat cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat;

c) alte categorii de locuințe, recepționate la terminarea lucrărilor de construcții noi sau de intervenție în vederea consolidării și/sau reducerii riscului seismic, după caz, cu mai mult de 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Lucia Ciocârlie Haranguș

Citește și: Ministrul Finanțelor analizează taxele pe salarii: „Toți ne spun că impozitarea muncii este foarte ridicată” | AUDIO