Programul ”Laptele și cornul”, suspendat în Galați

Elevii din tot județul Galați nu primesc astăzi lapte la școală. Decizia a fost luată de Consiliul Județean, după ce 17 elevi din comuna Pechea au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară.  Copiii au băut laptele primit la școală.

Programul ar putea fi reluat în zilele următoare, dar după ce vor fi gata analizele la laptele pe care l-au consumat elevii.

Între timp, Direcția de Sănătate Publică Galați a dipus retragerea întregului lot de lapte, care a ajuns în județ săptămâna trecută, spune purtătorul de cuvânt al DSP Galați, Liliana Iordăchescu

”S-a dispus ca distribuitorul de Galați să inițieze procedura de retragere a tuturor produselor livrate până în prezent, iar pentru Inspectoratul Școlar Județean Galați, încă de vineri, s-a dispus a se opri din consum produsele livrate deja în școli, în cadrul Programului Laptele și Cornul. Laptele (n.r. laptele distribuit în școala din comuna Pechea) era în termen de valabilitate, însă prezenta modificări organolepctice. Cutiile erau bombate – fermenta, cu alte cuvinte. Laptele UHT rezistă în mod normal până la temperatura de 25 de grade și el nu ar fi trebuit să aibă acest proces, pentru că vineri nu s-au înregistrat temperaturi atât de mari, încât să depășească 25 de grade.”, a declarat Liliana Iordăchescu.

 

          Laptele livrat în Galați, în cadrul programului Laptele și Cornul, este produs de o fabrică de lactate din Brașov. Unitatea a fost controlată de inspectorii de la Protecția Consumatorului, dar nu au fost descoperite nereguli.

Inspectorii nu exlud varianta ca problemele să fi apărut după ce laptele a ieșit de pe poarta fabricii.

Între timp, toți cei 17 copii, din comuna gălățeană Pechea, internați vineri, sunt în stare bună și ar urma să fie externați din spital.

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS