Confidenţialitate

Programul „de 3 ori subvenția” nu prezintă interes pentru fermieri. Se tem că le vor da mai multe bătăi de cap în loc să-i ajute

Creditele pentru fermieri: programul „de 3 ori subvenția”, prezentat de Ministerul Agriculturii ca soluția salvatoare pentru fermierii care au avut dificultăți financiare, nu a atras decât 1.000 de persoane. Fermierii se tem că aceste credite le vor da mai multe bătăi de cap decât să îi ajute.

Fermierii sunt reticenți să ceară împrumuturi de la bancă prin programul „de 3 ori subvenția”.

Directorul general al Agenției de Plăți în Agricultură a estimat că sunt cel mult 1.000 de persoane care au cerut asemenea împrumuturi.

„Pentru programul de 3 ori subvenția, APIA garantează, oferă unui fermier adeverința pentru anul respectiv, iar fermierul își ia un angajament în fața băncii și banca îi oferă de trei ori suma respectivă.  Noi altcumva nu avem niciun fel de implicare, este o relație comercială strict între fermier și bancă. Din informațiile mele, până în 1.000 de fermieri au fost cei care au luat această subvenție de trei ori”, a precizat directorul general APIA pentru AGRO TV.

Programul „de 3 ori subvenția” a fost anunțat anul trecut de ministrul Agriculturii și era promovat de Petre Daea ca un program cu dobânzi reduse.

Interesul, însă, a rămas scăzut.

Citește și: Modificările aduse de coaliția de guvernare la proiectul de lege privind pensiile speciale: Interdicția cumulării acestora și micșorarea lor, printre schimbări | AUDIO