Prognoza ANM pentru duminică: Ploi torențiale și vijelii | Caniculă în sud

Administrația Națională de Meteorologie anunță că vremea va fi în continuare în general instabilã.

Cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi se vor semnala averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului în zonele de deal şi de munte, în Maramureş, Crişana şi Transilvania, local în Muntenia şi în Dobrogea şi pe areale mai restrânse în rest.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, izolat cantitãţile de apã vor depãşi 25…30 l/mp şi va cãdea grindinã.

În orele serii, în sud-vestul ţãrii gradul de instabilitate atmosfericã va fi accentuat, iar fenomenele asociate acesteia pot deveni local severe (intensificãri puternice ale vântului, vijelii, frecvente descãrcãri electrice, grindinã, ploi izolat torenţiale).

În regiunile sudice şi sud-vestice, în special la câmpie, vremea va fi cãlduroasã, iar disconfortul termic ridicat, indicele temperaturã-umezealã (ITU) urmând sã se situeze peste pragul critic de 80 de unitãţi în jumãtatea de sud a Olteniei şi a Munteniei, local în Dobrogea şi izolat în Banat.

Temperaturile maxime se vor încadra duminică la nivelul întregii ţãri între 24 şi 34 de grade.

Vremea va fi cãlduroasã în București, disconfortul termic se va menţine ridicat, dar vor fi şi intervale cu manifestãri de instabilitate atmosfericã. Astfel, în a doua parte a zilei temporar înnorãrile se vor accentua şi vor fi averse în general slabe şi descãrcãri electrice.

Temperatura maximã se va situa în jurul a 32 de grade, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi al disconfortului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS