Confidenţialitate

Profesorul Răzvan Cherecheș: „Un nou val este inevitabil. De sărbători, se vor constitui nenumărate focare de Covid-19” | AUDIO

În prag de sărbători, autoritățile atrag atenția asupra faptului că valul 5 al pandemiei de Covid-19 va ajunge în România la începutului anului viitor. 

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, e de părere că valul 5 al pandemiei de Covid-19 va dura, probabil, cel puţin două luni, iar februarie şi martie vor fi lunile de risc maxim.

Cazurile de îmbolnăvire vor crește din nou în cel mult 3 săptămâni, a declarat marți premierul Nicolae Ciucă, la finalul întâlnirii cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen:

„Un interval de timp nu mai mare de 3 săptămâni, în care el va fi prezent și în zona țării noastre”

„Cred că lunile de risc maxim sunt lunile februarie și martie”, a mai spus și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Noul val este inevitabil”, a spus la Europa FM și profesorul de sănătate publică de la Universitatea Babes Bolyai, Răzvan Cherecheș. El a explicat în emisiunea ”Deșteptarea” de ce crede că vom avea un nou episod de cazuri Covid-19 numeroase:

„Un nou val este inevitabil pentru că, o dată, nu avem suficientă populație care să fie imunizată fie natural fie prin vaccinare și, în al doilea rând, pentru că Omicron, în cele mai multe cazuri, depășește protecția oferită de imunitatea naturală. Desemenea, la protecția oferită de vaccinare la Omicron este mai mare doar în cazul celor care au 3 doze. Va începe valul 5 și ca urmare a faptului că, în perioada sărbătorilor, de Crăciun, de Revelion, se vor constitui nenumărate focare ca urmare a faptului că oamenii se vor întâlnii cu prietenii, cu familia, în spații închise.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa Foto: Facebook / Răzvan Cherecheș

Citește și: Proiectul certificatului electronic COVID-19 pentru a merge la muncă, finalizat | AUDIO