Confidenţialitate

Profesoara Cristina Tunegaru, la Europa FM: Școala și profesorii trebuie să răspundă pentru rezultatele elevilor

Apreciată pentru implicare și criticile directe la adresa sistemului de învățământ, profesoara Cristina Tunegaru a fost invitată în emisiunea interactivă Deșteptarea României având ca teme reforma în educație și importanța profesorului.

Cristina Tunegaru consideră că profesorii ar trebui evaluați  în funcție de rezultatele elevilor și fiecare școală ar trebui să dea socoteală pentru succesele sau insuccesele copiilor:

“Dacă un elev obține o notă slabă la Evaluarea Națională, de exemplu, profesorul nu răspunde în niciun fel: nu este eșecul lui, este eșecul elevului și întotdeauna elevul este pedepsit pentru asta. Ni se spune că elevii sunt slabi, că elevii nu învață, că elevii sunt neserioși, că elevii sunt needucați, ceea ce este greșit. Școala trebuie să își asume responsabilitatea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Cristina Tunegaru: “Dacă directorul școlii știe că răspunde pentru rezultatele învățării, s-ar putea să aibă o altă relație cu colegii lui și să verifice mai des dacă se fac orele sau nu. În momentul acesta școala și directorul nu răspund în fața nimănui.

Cristina Tunegaru: „De multe ori profesorul nu răspunde pentru ceea ce face în clasă. Tu poți foarte bine să te duci să faci o oră de calitate, să depui toate eforturile sau poți foarte bine să te duci în clasă și să stai la catedră să citești ziarul. Nimeni nu îți cere să faci ora.

Profesoara Cristina Tunegaru a fost invitatul celei de-a doua ediții a emisiunii Deșteptarea României – o campanie pentru resetarea României lansată de Europa FM la începutul acestei luni.

În prima ediție, fostul ministru Daniel Funeriu a deliberat cu ascultătorii, iar vinerea viitoare, pe 26 februarie, Cătălin Striblea îl are invitat pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Emisiunile din campania Deșteptarea României pot fi urmărite pe europafm.ro, pe pagina de Facebook și pe contul de Youtube Europa FM.