Confidenţialitate

Deșteptarea României, la Europa FM

Luni, Europa FM lansează Deșteptarea României, o campanie – declarație de credință ca pe o invitație la solidaritate și implicare activă.

Votat ani la rând de către public cel mai de încredere brand de radio din România în cadrul celebrului top Trusted Brands, postul Europa FM își păstrează coerența și rămâne fidel promisiunii sale de a reprezenta un pilon important al societății, fiind recunoscut și apreciat pentru știrile documentate și jurnaliștii integri, pentru deschidere și corectitudine.

De 20 de ani în topul radiourilor din România, Europa FM a fost și rămâne una dintre cele mai relevante surse de informare pentru toți românii cu simț civic, un reper de profesionalism și credibilitate, locul de întâlnire al tuturor vocilor care contează.

Europa FM aduce toată puterea radioului ca suport media interactiv și deschide zilnic căile dialogului cu ascultătorii,  venind astfel în întâmpinarea nevoii tuturor românilor de a-și face auzită vocea, de a se exprima liber și de a simți că opinia lor contează, de a găsi soluții pentru un viitor mai bun “acasă”.

Criza generată de pandemie a provocat, fără doar și poate, o reajustare a valorilor, priorităţilor şi nevoilor atât la nivel personal, cât şi la nivel de societate. Din păcate, însă, această criză s-a suprapus în România și peste o criză profundă de valori, fragil plasate pe o fundație șubredă, generând astfel un context extrem de periculos pentru viitorul și progresul societății românești.

Ne confruntăm deja de multă vreme cu probleme sistemice profunde și cu o lipsă de coerență și inițiativă la mai toate nivelurile, ce-l pot demotiva și demoraliza și pe cel mai bine-intenționat cetățean al acestei țări.

În România anului 2021, conform celor mai recente rezultate ale testelor PISA, peste 40% dintre elevi sunt analfabeți funcțional. De altfel, România a înregistrat cele mai slabe rezultate din ultimii 9 ani la testele PISA 2018.

România rămâne și în top trei cele mai corupte țări din Uniunea Europeană, conform datelor studiului publicat recent de Transparency International.  Corupția persistentă contribuie la regresul democrației, iar România, cu același scor obținut la Indicele de Percepție a Corupției ca în anul 2012, demonstrează că măsurile luate în aproape 10 ani nu au reușit să schimbe percepția cu privire la corupție nici în rândul experților independenți, nici în mediul de afaceri.

 Noi, echipa Europa FM, credem că este momentul ca toți actorii sociali cu inițiativă și simț civic să-și unească forțele într-o acțiune comună pentru resetarea României.

Trecută de cele trei rânduri de alegeri (prezidenţiale, locale şi parlamentare), România se află astăzi în fața unei perioade de graţie de 3 ani în care lipsa presiunii electorale poate oferi oportunitatea unor progrese şi transformări reale în domeniile cheie.

Pentru a face un prim pas în direcția resetării României și pentru a pune bazele unei noi paradigme de gândire bazate pe valori autentice, Europa FM își propune să aducă împreună  pe aceeași frecvență decidenții din instituțiile publice, societatea civilă, marii actori sociali, reprezentanții mediului de afaceri și cetățenii simpli ai acestei țări, într-o campanie editorială bazată pe dialog permanent, civilizat și, mai ales, constructiv.

Desfăşurată pe parcursul întregului an, campania intitulată Deşteptarea României va provoca o dezbatere deschisă și pragmatică, un dialog pe teme relevante din domeniile vitale care, prin transformarea lor, contribuie la schimbarea de paradigmă de care România are nevoie: educaţie, digitalizare, infrastructură, mediu de afaceri, investiţii, profesionalism, relaţia statului cu cetăţenii, valori naţionale şi europene.

Pentru un impact maxim, Europa FM va aloca acestei campanii cel mai popular spațiu de dezbatere cu ascultătorii – în fiecare vineri, de la ora 13:15, în intervalul celebrei emisiuni de dezbatere cu ascultătorii “Avocatul Diavolului”.

Cu o audienţă de aproape 500.000 de ascultători pe ediţie in fiecare zi de vineri şi o cotă de piaţă de 12,5%, tronsonul orar respectiv este lider detaşat la nivel naţional şi cea mai bună dovadă că se pot obţine rezultate de audienţă excepţionale şi cu produse media de cea mai înaltă calitate şi conţinut responsabil.

Pe întreg parcursul anului 2021, moderatorul Cătălin Striblea va găzdui aceste ediții speciale săptămânale Deșteptarea României, având câte un invitat dintre cei mai înalţi responsabili sau cei mai apreciaţi experţi ai domeniului, în dialog cu ascultătorii, pentru a căuta împreună cele mai valoroase idei pentru progresul societății noastre.

Mesajele campaniei se vor reflecta în cele mai relevante și ascultate emisiuni ale stației pe tot parcursul zilelor săptămânii, ajungând la milioane de ascultători aflați pe frecvențele Europa FM din țară și din străinătate.

Studiile de audiență radio au demonstrat, de-a lungul ultimilor ani, interesul crescând al publicului pentru dezbateri reale, teme autentice și conținut responsabil. Mai mult, Europa FM deține recordul de audiență pentru dezbatere radio cu demersul său curajos de a invita la dialog candidații la alegerile prezidențiale din 2019 în condițiile în care cei mai bine plasați candidați refuzau interacțiunea. Urmărită în direct pe frecvențele radio și online, emisiunea a depășit rapid 1 milion de vizualizări numai pe Facebook și YouTube.

Lansăm campania Deșteptarea României la Europa FM pe 8 februarie, exact în ziua în care școlile din România se redeschid pentru elevii și profesorii lor, iar Educația va fi primul  domeniu abordat în dezbaterile și edițiile speciale ale întregii luni.

Prin acest demers editorial de o amploare fără precedent, Europa FM își propune să scoată la lumină noi perspective și soluții la vechi probleme și să ofere contextul propice unei coeziuni între toți factorii sociali implicați, motivându-i și inspirându-i cu o viziune puternică a unei Românii deșteptate.

Suntem convinși că, lansând dezbaterea deschisă și pragmatică pe frecvențele celui mai ascultat radio în orașele din România, vom demonstra cât de răspândite sunt dorința și voința de progres și transformare la nivelul populației și vom provoca reacții concrete, fapte, nu vorbe, din partea celor mai înalți responsabili.

Suntem conștienți că, pentru a avea rezultate, un astfel de demers necesită timp și efort comun, însă avem certitudinea că suntem mulți cei care ne dorim o Românie “deșteptată” și un viitor mai bun, mai sigur și mai sănătos pentru copiii noștri în această țară.

Credem că doar împreună putem reuși și, tocmai de aceea, ne propunem ca, prin campania Deșteptarea României, să îi aducem împreună, pe aceeași frecvență, pe românii cu inițiativă, pe cei implicați și dornici să aibă un impact pentru a genera progres construit pe principii solide.

Sperăm să vă avem alături și să ne susțineți în demersul nostru, “semnând” alături de noi, simbolic, această nobilă declarație de intenție pentru România noastră, a tuturor.