Confidenţialitate

Procurorul General: Dan Condrea era supravegheat, nu și filat

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat în această dimineață că patronului Hexi Pharma, Dan Condrea, era supravegheat, însă nu și filat.

Dan Condrea urma să fie pus sub urmărire în această dimineață pentru infracțiunea de îmșelăciune în formă agravantă în dosarul dezinfectanților diluați din spitale.

”Procedeele acestea, tehnice speciale, sunt exclusiv dispuse de procuror și ele sunt făcute cunoscute la momentul potrivit, spre sfârșitul anchetei. Nu cred că ar fi fost necesar, dar există măsuri care pot să țină în supraveghere pe cineva, fără să fie nevoie de filaj.”, a declarat Augustin Lazăr.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Procurorul general al României a mai declarat că dosarul accidentului va fi preluat în această dimineață de Parchetul General.

Dan Condrea ar fi murit, duminică seară,  în urma unui eveniment rutier care a avut loc în Ilfov, pe drumul ce leagă localităţile Buftea de Corbeanca. Maşina condusă de patronul Hexi Pharma a intrat într-un copac. Impactul a fost atât de violent încât bărbatul şi-a pierdut viaţa pe loc.

Anchetatorii iau în calcul și varianta sinuciderii, în condițiile în care la locul accidentului nu existau urme de frânare.

În acest caz, poliţiştii vor dispune şi o analiză ADN pentru a se stabili cu certitudine că este vorba despre Dan Condrea.

Procurorul General al României, Augustin Lazăr, a mai declarat că patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, ar fi urmat să fie audiat luni în dosarul dezinfectanţilor diluaţi din spitale. În plus procurorii ar fi urmat să-l pună sub învinuire pe Dan Condrea. Patronul Hexi Pharma ar fi știut aceste informații, a precizat Augustin Lazăr.

“În ultimele zile organele judiciare au ridicat mai multe documente, contracte de vânzare-cumpărare încheiate de fimă cu spitalele din Bucureşti şi din împrejurimi. Astăzi se putea evalua şi se va evalua care este prejudiciul în acest caz. Era imineantă chemarea celui în cauză pentru a i se aduce la cunoştinţă învinuirea. Se puteau lua măsuri preventive. Există indicii că astăzi urma să fie audiat şi se puteau întâmpla mai multe lucruri. Cei implicaţi în cauze ştiu întotdeauna ce urmează să se întâmple”, a spus Augustin Lazăr.