Procurorii DNA au pus sechestru de 900.000 de lei pe conturile Olguței Vasilescu

Procurorii DNA au pus sechestru până la suma de 902.516 lei pe conturile primarului din Craiova, Lia Olguța Vasilescu.

E vorba de dosarul în care Olguța Vasilescu este urmărită penal pentru mai multe infracțiuni, inclusiv spălare de bani și luare de mită.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra sumelor de bani, în lei sau valută, aflate în conturi ale instituțiilor bancare, deținute de inculpata VASILESCU LIA-OLGUȚA, primar al municipiului Craiova, până la concurența sumei de 902.516,29 lei, raportată la cele trei infracțiuni de folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, la cele patru infracțiuni de luare de mită și două infracțiuni de spălare de bani, reținute în sarcina inculpatei.”, anunță DNA.

La ieșirea de la DNA, Lia Olguța Vasilescu a comentat măsura sechestrului impus.

”Știți bancul cu girafa? Se duce olteanul la circ și când vede girafa spune: așa ceva nu există. Exact așa este și la mine cu averea mea. Așa ceva nu există. N-am casă, n-am mașină, asta este situația.”

Mai mult, procurorii DNA au pus sechestru până la suma de 560.000 de lei și în cazul inculpaților Radu Comsmin Preda, administratorul public al Craiovei, și Elena Daniela Popescu, reprezentanta unui ONG.

Prin aceeași ordonanță s-a dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra sumelor de bani și asupra unor imobile aparținând inculpaților PREDA RADU COSMIN, administratorul public al Craiovei și POPESCU ELENA DANIELA, reprezentant al unei asociații non profit, până la concurența sumei de 568.291,37 lei, raportată la infracțiunile de complicitate la luare de mită, instigare la spălare de bani, respectiv spălare de bani, reținute în sarcina celor doi inculpați.”, a mai precizat DNA.

La intrarea în sediul DNA, Lia Olguța Vasilescu a declarat că în România funcționează ”politica denunțurilor”.

“Dacă e iunie, e PSD-ul. Am auzit că a fost coadă astăzi şi sper nu le-au dat la toţi chiar foarte mult, a mai rămas ceva si pentru mine. Probabil aţi auzit ce s-a întâmplat astăzi la Înalta Curte, denunţătorul principal din dosarul Alinei Bica a refuzat să-şi mai recunoască denunţul în instanţă. A spus că era urmărită în alte cauze penale şi din cauza asta a dat denunţul. Cam asta este politica denunţurilor în România”, susține Olguţa Vasilescu.

 

Lia Olguța Vasilescu este acuzată că ar fi cerut și primit mită de la mai mulți oameni de afaceri care au obținut contracte cu primăria Craiovei pentru reabilitarea unor clădiri. În plus, și-ar fi folosit influența de  vicepreședinte al PSD Dolj pentru a obține sponsorizări de la oameni de afaceri, pentru campania electorală din 2012.

“În cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulţi oameni de afaceri au fost determinaţi de candidatul Vasilescu Lia Olguţa, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări. În scopul obţinerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influenţa pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic. “Donaţiile” respective, estimate la 135.907 euro, făcute în condiţiile de mai sus, s-au concretizat atât în realizarea de materiale electorale, dar şi pentru organizarea unor spectacole în susţinerea campaniei inculpatei”, susțin procurorii DNA.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS