Confidenţialitate

Procurorii DIICOT au clasat o parte a plângerii primarului Sectorului 4 împotriva jurnalistului Cătălin Tolontan

Procurorii DIICOT au clasat o parte a plângerii depuse de primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, împotriva jurnalistului Cătălin Tolontan.

Recent, edilul a depus plângere împotriva jurnalistului de la Libertatea și a unui coleg al acestuia, după apariția mai multor anchete despre legături între lumea interlopă și angajați de la primăria sectorului 4, condusă de Daniel Băluță.

DIICOT anunță că a clasat plângerea primarului privind infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat.

În schimb, reclamația de șantaj a fost declinată de DIICOT procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Procurorii DIICOT au anunțat că probele adunate au dus la concluzia că jurnaliștii n-au creat niciun grup infracţional.

Pe 20 mai, jurnalistul Cătălin Tolontan a fost audiat la DIICOT, împreună cu un alt jurnalist de la ‘Libertatea’, în legătură cu o plângere depusă împotriva lui de primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

Plângerea primarului se referea la faptul că s-ar fi încercat deturnarea unei licitaţii prin publicarea unor articole în presă.

Ulterior, presa centrală a relatat că procurorul de la DIICOT care s-a ocupat de acest caz, Ionuţ Edi Oprea, este partenerul avocatei lui Marian Goleac, fost şef al ADP 4, un apropiat al primarului Daniel Băluţă.