Procurorii CSM acuză presiuni din partea Secției de anchetare a magistraților și anunță sesizarea Comisiei Europene

Secția pentru procurori a CSM acuză Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție că face presiuni asupra membrilor săi, la scurt timp după ce CSM a avizat negativ două propuneri de șefi de parchete.

Anunță că va reclama această situație Comisiei Europene.

„Secţia pentru procurori apreciază că citarea a doi membrii ai Secţiei în maniera arătată, în cauze aflate pe rolul SIIJ încă din 2018, precum şi scurgerea în media a informaţiilor privind cele două activităţi procesuale, în contextul derulării procedurii de avizare parţial negativă a propunerilor Ministrului Justiţiei de ocupare a funcţiilor înalte la nivelul Ministerului Public şi al unei campanii media îndreptate împotriva membrilor Secţiei, reprezintă un factor de presiune şi de decredibilizare instituţională.

Secţia pentru procurori informează opinia publică că va sesiza Comisia Europeană pentru a aduce la cunoştinţă aceste împrejurări”, a transmis CSM într-un comunicat.

Nicolae Solomon a ajuns, luni, la audieri la sediul Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie într-un dosar deschis în anul 2018.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Acuzaţiile care sunt aduse în acest caz sunt de constituire de grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

El este unul dintre membrii CSM care au boicotat şedinţele CSM pentru numirea la conducerea Secţiei Speciale a Adinei Florea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS