Procuratura spaniolă cere ca Neymar şi părinţii lui să fie trimişi în judecată pentru fraudă

Procuratura spaniolă cere trimiterea în judecată a lui Neymar și a părinților lui, a foștilor președinți ai cluburilor FC Barcelona și FC Santos, Sandro Rossell, respectiv Odilio Rodrigues, precum și a celor două grupări, pentru fraudă în legătură cu transferul starului brazilian.

Potrivit procurorilor, acuzații ar fi pus la cale o schemă pentru a ascunde adevărata valoare a transferului din 2013.

DIS, un fond de investiții brazilian care deținea 40 la sută din drepturile federative ale jucătorului pe vremea cînd acesta evolua la Santos, susține că a fost înșelat în urma transferului.

Barcelona a afirmat că a plătit în schimbul lui Neymar suma de 57 de milioane de euro, dintre care 40 de milioane au ajuns la părinții fotbalistului iar 17 milioane la FC Santos. Investigatorii au stabilit însă că valoarea reală a transferului a fost de 83 de milioane de euro.

Procurorii susțin că au fost întocmite mai multe contracte false cu scopul de a-i înșela pe cei de la DIS. Unul dintre aceste contracte ar fi fost semnat chiar de Neymar.

Dacă acuzațiile vor fi dovedite, acuzații riscă pedepse între șase luni și doi ani de închisoare. Neymar și tatăl sau sunt cercetați în Spania și într-un alt caz, de evaziune fiscală.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS