Confidenţialitate

Procesul lui Vlad Pascu, amânat pentru 14 martie 2024. Tânărul care a ucis 2 studenți în localitatea 2 Mai a rămas fără avocat | AUDIO

Prima înfățișare în procesul în care Vlad Pascu – șoferul care, sub influența drogurilor, a ucis doi studenți la 2 Mai, și a rănit alți trei, a început cu stângul. Părinții victimelor au fost chemați la ora 90:00 la Judecătoria Mangalia unde au aflat că procesul va începe la 12:30, când inculpatul va participa la ședință prin videoconferintă, de la Penitenciarul Poarta Albă. Procesul a fost, însă, amânat pentru că Vlad Pascu a rămas fără avocat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Familiile victimelor lui Vlad Pascu nu și-au putut stăpâni revolta la Mangalia. Judecătoarea le-a spus că ședința se amână cu trei ore și jumătate. În acest timp, Vlad Pascu era la Tribunalul Constanța, unde ceruse cercetarea lui în arest la domiciliu.

Ședința a început cu o gafă a judecătoarei, care a întrebat dacă Sebastian Olariu, tânărul de 20 de ani omorât în accidentul provocat de Vlad Pascu, este în sală. Tatăl lui Sebastian a fost șocat

Tatăl lui Sebastian Olariu: „Incredibil. Nu am văzut în viața mea un asemenea judecător. Ea îi voia buletinul”.

Jurnalist: Ce ați simțit când a luat cuvântul Vlad Pascu?

Tatăl lui Sebastian Olariu: „M-am uitat în jos, că nu am mai putut să mă uit în ochii lui”.

Cătălin Dragomir, tatăl Robertei, va cere strămutarea procesului: „Totul este o făcătură, s-a știut dinainte ce trebuia făcut. Această judecătoare nu are ce căuta acolo. Iar cu ce i-a făcut lui Valentin Olariu, e strigător la cer”.

Procesul s-a amânat pentru data de 14 martie pentru că Vlad Pascu a rămas fără avocați

Iar potrivit avocatului Adrian Cuculis, apărătorul victimelor, această amânare: „Este în folosul lui Vlad Pascu pentru că a mai scăpat de un termen în care trebuia să se confrunte cu opinia publică, cu cererea de schimbare a încadrării juridice a faptei, cu situația de la Constanța că poate o să îi fie admisă cererea”.

Vlad Pascu este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa drogurilor şi părăsirea locului accidentului. Tribunalul Constanța i-a respins cererea de a fi arestat la domiciliu.

Tragedia a avut loc în 19 august 2023 când Vlad Pascu, fiind la volan sub influența unui cocktail de șase droguri, la ieșirea din 2 Mai spre Vama Veche a spulberat cu mașina un grup de tineri care mergeau pe jos.

În urma impactului violent, doi studenți, de 20 de ani, Roberta și Sebastian, și-au pierdut viața. Alți trei prieteni ai lor au fost răniți. El a fugit de la fața locului fiind prins, ulterior, la Vama Veche.

UPDATE 12:48. Procesul lui Vlad Pascu s-a amânat pentru 14 martie

Procesul lui Vlad Pascu s-a amânat pentru 14 martie pentru că tânărul care a ucis 2 studenți în localitatea 2 Mai a rămas fără avocat. Prima înfățișare la judecătoria Mangalia i-a revoltat pe părinții victimelor din tragicul accident. A început cu o amânare de 3 ore și jumătate.

Știre inițială

Prima înfățișare în procesul în care Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis doi studenți la 2 Mai și a rănit alți trei, a început joi, 22 februarie, cu stângul. Părinții victimelor au fost chemați la ora 09:00 la judecătoria Mangalia unde li s-a spus că procesul va începe la 12:30, prin video-conferință. Trebuia așteptat Vlad Pascu, aflat la Tribunalul Constanța, unde ceruse cercetarea în arest la domiciliu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Părinții și rudele victimelor lui Vlad Pascu nu și-au putut stăpâni revolta la aflarea veștii că judecătoria Mangalia nu a putut începe procesul la ora programată. Au intrat în sala de ședințe doar pentru a li se spune că trebuie să vină peste 4 ore.

„Cu organizarea penitenciarelor și judecăților e bătaie de joc. Deci, acest proces va fi un fiasco. Va fi o bătaie de joc. Asta este legea în țara noastră”, a declarat tatăl Robertei, studenta ucisă de Vlad Pascu.

Iar tatăl lui Sebastian a fost șocat de judecătoarea care le-a dat vestea.

„Mi se pare chiar o mare bătaie de joc. Judecătoarea a intrat în sală și mesteca gumă”, a spus tatăl lui Sebastian, cel de-al doilea tânăr ucis de Vlad Pascu.

Avocații părinților vor să ceară schimbarea încadrării juridice din ucidere din culpă în omor, pentru a obține o pedeapsă mai aspră, a spus mama Robertei.

„Da, mai aspră. Din moment ce te-ai urcat drogat la volan, ți-ai asumat. De ce te-ai urcat la volan? Nu știu dacă poate fi alinată durerea”, a declarat mama Robertei.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Mama lui Alexei Navalnîi a dat în judecată oficialitățile ruse pentru că au refuzat să îi elibereze trupul fiului său | AUDIO